Vapaaehtoistyö

Saimaan Kriisikeskus järjestää vapaaehtoistyön peruskoulutusta, jonka suorittaneet voivat toimia monipuolisissa tehtävissä valmiuksiensa mukaan. Peruskoulutuksen laajuus on 35h. (3op). Koulutus ajoittuu noin kahden kuukauden ajalle. Koulutus sisältää teoriaopetusta  ja käytännön harjoittelua valtakunnallisessa kriisipuhelinpäivystyksessä kokeneemman tukihenkilön parina. Peruskoulutuksen jälkeen on mahdollista hakea Suomen Mielenterveysseuran täydennyskoulutuksiin. Lisäksi järjestämme säännöllisesti koulutusiltoja toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille.

Peruskoulutus antaa valmiuksia kohdata vapaaehtoistyön haasteita muuttuvassa yhteiskunnassa ja se pyrkii vastaamaan ajankohtaisiin ja paikallisiin tarpeisiin. Koulutukseen valitaan kirjallisen hakemuksen ja henkilökohtaisen haastattelun kautta. Valittavan tulee olla täyttänyt 18–vuotta. Koulutus on maksutonta, mutta suosittelemme kaikkien järjestön toimintaan mukaan tulevien liittyvän Lappeenrannan Mielenterveysseuran jäseniksi.

Koulutukseen on jatkuva haku. Seuraava koulutus toteutetaan, kun hakijoita kurssille on riittävästi. Kurssille otetaan enintään 14 hakijaa valintahaastattelujen perusteella.

Lisätietoja: Saimaan Kriisikeskus
toimisto(at)saimaankriisikeskus.net, puh. (05) 453 0020

MS Word -tiedostoVapaaehtoistyön koulutushakemus.doc (179 kB)
Tuntematon tiedostomuotopäivystäjänä.pptx (248 kB)
Vapaaehtoisen tukihenkilön kokemuksia kriisipuhelimen päivystyksestä.


Ota opiksi muiden virheistä,
et voi elää tarpeeksi kauan
tehdäksesi kaikkia virheitä itse.