Lappeenrantalainen Leena Korhola ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi

18.10.2017

Lappeenrantalainen Leena Korhola ehdolla vuoden vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistyön informaatio- ja kehittämiskeskus Kansalaisareena etsii taas vuoden vapaaehtoista

Järjestyksessään neljäs Vuoden vapaaehtoinen – kampanja on käynnissä. Mukana on 68 ehdokasta, joista yksi on Lappeenrannan mielenterveysseuran hallituksen jäsensihteeri, monitoiminainen Leena Korhola.
– Leena on toiminut aktiivisesti yhdistyksessä kohta kymmenen vuotta, sekä vapaaehtoisena että hallituksen jäsenenä ja jäsensihteerinä, kertoo seuran sihteerin Anne Backman.
– Hän on aktiivinen toiminnan kehittäjä ja on osallistunut monenlaisiin tapahtumiin järjestäjänä ja toimijana.
        Näistä esimerkkeinä ovat mm. Mental Health Art Week -tapahtumat, Mahdollisuuksien torit, Mielenterveysmessut yliopistolla sekä Valon messut. Leena on aktiivinen myös seuran vapaaehtoisten koulutusten ja muun toiminnan järjestämisessä. Hän on nykyisin myös Suomen Mielenterveysseuran liittohallituksen jäsen. Yhteydet pääseuraan ja muihin mielenterveysseuroihin vahvistuvat tätä kautta.
– Leena lähtee ennakkoluulottomasti mukaan järjestöjen väliseen yhteistyöhön ja edistää näin järjestöjen verkostoitumista, Backman lisää.
– Ihmisenä Leena on osaava ja luotettava, kanssaihmisistä välittävä, maanläheinen ja muita aidosti ymmärtävä ihminen. Hän on innostunut ja innostava: hän vastaa pyyntöihin ja toimii nopeasti – hän saa aikaiseksi.
   Leena on toiminut monta vuotta valtakunnallisen kriisipuhelimen päivystäjänä ja rikosuhripäivystyksen tukihenkilönä. Hän on myös ollut perustamassa seuraan vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkisen tuen ryhmää. 
– Leena Korhola on upea ihminen ja ehdottomasti vuoden vapaaehtoinen, sanoo Backman,

Vuoden vapaaehtoinen palkitaan joulukuussa

Vuoden vapaaehtoisen yleisöäänestys on käynnissä 1-31.10.2017. Ehdokkaat ja äänestysohjeet löytyvät osoitteesta http://www.kansalaisareena.fi/vapaaehtoinen/ehdokkaat.
       Äänestyksen päätyttyä arvovaltainen raati valitsee palkittavan kymmenen eniten ääniä saaneen ehdokkaan joukosta. Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 2.12.2017 Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.
       Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä.

Lisätietoja:

Anne Backman, Lappeenannan mielenterveysseura, p. 040 727 9415