Delfins- ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa

27.9.2017

 

Suomen Delfins ry on valtakunnallinen tukijärjestö lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille aikuisille ja heidän läheisilleen ja ammattiauttajille.

Saimaan Kriisikeskus toteuttaa yhteistyössä Delfins ry:n kanssa avoimen, ammatillisesti ohjatun vertaistukiryhmän lapsena seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille aikuisille. Ryhmään osallistumisen alaikäraja on 18 v. Ryhmä on aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

 

Ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin klo. 17:00-19:00 Saimaan Kriisikeskuksen tiloissa, osoitteessa Pormestarinkatu 6 A, 5 krs.  Aloituskerta on 28.9.2017. Ryhmässä tarjotaan kahvia/teetä ja pientä syötävää. Ryhmä on osallistujille maksuton. Ryhmän ajankohdista ja mahdollisista muutoksista tiedotetaan kriisikeskuksen nettisivuilla: https://www.saimaankriisikeskus.net/

 

Ryhmän ohjaajina toimivat Kriisikeskuksen kriisityöntekijät; perheterapeutti ja seksuaaliterapeutti Anne Kurkinen sekä kriisi- ja traumapsykoterapeutti Marja-Liisa Sorjonen.

 

Ryhmäkerrat ovat Delfins ry:n mukaisesti teemoitettuja ja syksyn teemat ovat:

 

28.09.           Seksuaalisen hyväksikäytön ilmiöstä yleisellä tasolla

26.10 .          Avunsaantimahdollisuudet – mistä olen saanut apua?

30.11.           Tulevaisuuden  haaveet

14.12            Aarrekartta, tulevaisuustyökalu

 

Teemojen lisäksi keskustellaan tarpeen mukaan myös seksuaalisen hyväksikäytön aiheuttamista seuraamuksista, kuten tunteista, ajatuksista ja mahdollisista toimintamalleista, jotka saattavat olla peräisin tuosta traumaattisesta kokemuksesta.

 

Ryhmän tarkoituksena ei ole jakaa yksityiskohtia lapsuudenaikaisesta hyväksikäytöstä – tällä suojelemme ryhmään osallistuvia uudelleen traumatisoitumiselta. Ryhmässä voi esiintyä joko omalla nimellä tai nimimerkillä ja itsestä voi jakaa juuri sen verran, kuin tuntuu turvalliselle.

 

Ryhmän ohjaajien tarkoituksena on mahdollistaa ryhmään osallistujille turvallinen ja luottamuksellinen ympäristö. Ryhmän tavoitteena on lisätä ryhmään osallistuvien voimavaroja ja tukea selviytymistä pidemmällä aikavälillä.     

 

LISÄTIETOJA:

Anne Kurkinen                puh. 040 4155 503

Marja-Liisa Sorjonen     puh. 040 4155 815